Bashkia ne ndjekje te situates problematike si pasoje e reshjeve,

Bashkia Librazhd, po ndjek me shumë kujdes nga afër zonat që paraqiten më problematike, si pasojë e reshjeve të dendura të shiut dhe problematikat e krijuara prej tyre në pronat e mjaft familjeve.
Dëshiroj te bëj thirrje për të gjithë banorët në këto zona,se strukturat e bashkisë janë të gjitha në gadishmëri për t’i ardhur në ndihmë çdo banori që ndodhet në vështirësi. Numrat e kontaktit të Bashkisë Librazhd janë në dispozicion të çdo qytetari dhe garantimi i të drejtës për jetën veçanërisht për grupet më në nevojë sikundër janë fëmijët apo të moshuarit janë fokusi jonë në këtë moment të vështirë. Nuk ka vend per panik pasi kjo eshte nje situate e parashikuar por duhet te jemi gati per çdo moment.
Emergjencat Civile Librazhd: 068 226 7614

 

24254834_1885487665074695_7763934927012486986_o

 

Njohja me praktikat më të mira të mirë-qeverisjes dhe administrimit në nivel vendor

Së bashku me Kryetarët e disa prej bashkive kryesore në vend, Kryetari i Bashkise Librazhd,Zoti Kastriot  Gurra  zhvilloi një vizitë disa ditore në Gjermani me fokus “njohjen me praktikat më të mira të mirë qeverisjes dhe administrimit në nivel vendor”.
– Gjatë kësaj vizite patëm mundësi për të lobuar për përthithjen e projekteve dhe investimeve gjermane për zhvillimin e energjisë së rinovueshme në nivel vendor.
Aktivitet jetër i rëndësishëm ishte edhe “Ditë Dialogu me Diasporën”, ku sëbashku me homologë nga Republika e Kosovës, Gjermania, Presidentin e Republikës së Shqipërisë, Ministrin e Diasporës së Kosovës, Kryebashkiaken e Kölnit si dhe shumë përfaqësues të tjerë nga fusha e biznesit të diasporës, diskutuam për projekte të përbashkëta me objekt kryesor nevojat sektoriale dhe nxitjen e burimeve njerëzore potenciale të diasporës dhe kryerjen e investimeve në vendet tona. Angazhimi i diasporës përmes dhënies së një ekspertize profesionale në këtë rast në rolin e “investitorit të vogël dhe të mesëm” në Shqipëri e Kosovë, duke patur parasysh edhe potencialet që ofrojnë shumë rajone në sektore të ndryshme, do të ishte një kontribut shumë i vlefshëm për rritjen ekonomike të vendeve tona.
Gjithashtu, patëm kënaqesinë të ishim të pranishëm në pritjen zyrtare të organizuar nga Kryeministri i Landit të Veriut të Rhine-Vestfalisë, shkëlqesia e tij, z. Armin Laschet, në ambientet e Kancelarisë së Shtetit me rastin e 30 vjetorit të rivendosjes së marrëdhënieve diplomatike mes Gjermanisë dhe Shqipërisë si dhe për “Ditët e Dialogut të Diasporës Shqiptare” po në këtë land. Gjatë pritjes patëm mundësinë t’i bënim me dije z. Laschet, zhvillimet, rëndësinë dhe potencialet që kanë investime të huaja për bashkitë e vendit.
Gjatë këtij takimi me përfaqësues të lartë të Ministrisë së Ekonomisë, Energjisë dhe Industrisë të këtij landit, u njohëm me praktikat më të mira të politikbërjes në fushën e zbatimit të teknologjisë në energji, zhvillimit të shërbimeve online, dixhitalizimit dhe qasjes ndaj investimeve të huaja. Gjithashtu, theksi i takimit u vu edhe në shkëmbimin e eksperiencave mbi modelin e bashkëpunimit mes pushtetit qendror dhe atij vendor lidhur me politikat zhvillimore.
Një nga momentet më të rëndësishme të kësaj vizite ishte edhe takimi në qytetin e Düsseldorf-it me një prej biznesmenëve më të suksesshëm të diasporës në Gjermani, z. Lazim Destani si dhe me përfaqësues të Qeverisë së Republikës së Kosovës. Patëm rastin të shkëmbejmë mendime rreth temës së zhvillimit të potencialit ekonomik të Shqipërisë dhe Kosovës si dhe në veçanti, angazhimin e diasporës përmes burimeve njerëzore dhe kapaciteteve investuese të tyre.
Në bashkinë e Düsseldorfit, kryeqyteti i landit të Rihnit Verior të Vesfalisë, na u rezervua një pritje e veçant nga Kryetari i Bashkisë, z. Thomas Geisel. Potenciali që ka zhvillimi i bujqësisë dhe turizmit lokal si dhe mbështetja në fushën e inovacionit, ishin pikat kryesore ku u vendos theksi i mundësisë për nisjen e projekteve të përbashkëta.
Së fundi, një takim të veçantë patëm edhe me zv.. Kryetarin e Bashkisë Hagen, z. Horst Wisotzki, dhe me drejtues të kompanisë Heb Gmbh një prej bizneseve më të suksesshëm në drejtim të energjisë së rinovueshme, ku disktuam dhe ndamë ide të përbashkëta mbi menaxhimin sa më efikas të mbetjeve, landfilleve dhe integrimit të energjive të rinovueshme për të gjitha bashkitë tona,  – tha Kryateri i Bashkise Z. Kastriot Gurra pas perfundimit te vizites ne Gjermani.

 

Image may contain: 18 people, people smiling, people standing and suit

NJOFTIM PËR MBLEDHJEN E KËSHILLIT TË BASHKISË

  Njoftim-Shtator-2017

 

NJOFTIM

 

PËR MBLEDHJEN E KËSHILLIT TË BASHKISË

 

 Mbështetur në Ligjin  nr. 139/2015 datë 17.12.2015 “Për vetëqeverisjen vendore”,  neni 53 pika 2 dhe pika 4, ju njoftojmë se ditën e Hënë, date 25.09.2017, ora 10:00 në sallën e mbledhjeve të Këshillit, zhvillohet  mbledhja e Keshillit e Bashkiak për mujain Shtator 2017 me këtë rend dite:

 1. Betemi i znj. Kimete Prrenja si anëtare e Këshillit Bashkiak.
 2. P/Vendim “Per propozim për dhenien e ndihmes ekonomike per periudhen 1-30.09.2017 ”.
 3. P/Vendim “Mbi dhënien e pagesave për aftësinë e kufizuar për muajin Shtator 2017”.
 4. P/Vendim “Mbi dhënien e ndihmës ekonomike nga fondi i kushtëzuar 6 % i muajit Gusht dhe që trajtohen në Shtator 2017 si dhe kompesimin e enegjisë elektrike për muajin Korrik 2017”
 5. P/Vendim “ Për disa ndryshime në V.K.B Nr. 14 dt. 25.01.2017, në buxhetin e vitit 2017”
 6. P/Vendim “ Për përdorim të fondit rezervë ”
 7. P/Vendim “ Për miratimin e përdorimit të fondit të finacuar nga Z. Abdulaziz Ibrahim Alkhoriji Est………”
 8. P/Vendim “ Për miratimin e përdorimit të fondit të finacuar nga World Vision Albania sipas kontratës me kushte të paracaktuara nga vetë World Vision Albania për ndërtimin e një shkolle vartëse në fshatin Arrëz………”
 9. P/Vendim “ Për caktimin e agjentit tatimor”
 10. Raportimi për periudhën 6-mujore Janar – Qershor 2017 mbi realizimin e të ardhurave dhe treguesve të buxhetit të Bashkisë.
 11. Informacionin për realizimin e e mbledhjes së taksave dhe tarifave vendore Zona A, Bashkia Librazhd.

 

 1. Të ndryshme

KRYETARI I KËSHILLIT BASHKIAK

Mitat BIÇAKU

Per here te pare në Librazhd.. Një PANAIR për Mjaltin dhe jo Vetëm!

Per here te pare në Librazhd.. Një PANAIR për Mjaltin dhe jo Vetëm!

Një nismë e iniciuar nga Bashkia Librazhd dhe Word Vision dhe e mbeshtetur dhe ndihmuar nga aktorë të ndryshëm pjesë përbërese e Bashkisë Librazhd.

Ju mirepresim të festojmë sëbashku “Festa e Mjaltit të Librazhdit” nga data 23 Shtator, ora 09:00 – 16:00, e cila organizohet për herë të parë në qytetin e Librazhdit, Ju mirëpresim për të shijuar shumëllojshmërinë e produkteve të Mjaltit dhe duke provuar shumë produkte vendaseve Patate Stebleve,  Djathrat, Bimë Medicinale, Perime,  Fruta, Fasule etj etj.
Ky panair mbart një rëndësi të vecantë, pasi në të do te marin pjesë, biznese të fushës, agjenci turstike nga Shqipëria dhe vende të ndryshme te botes.
Prezantimi i produkteve Bio që prodhohen në teritorin e Bashkisë Librazhd në këtë panair eshte nje mundesi me shume per qytetin tonë dhe për bizneset e ketyre fushave, me qëllim vendosjen e kontakteve dhe njohjen nga investitorë të ndryshëm.

Poster - Festa e Mjaltit FINAL-1

Perkujtohet 40 vjetori i vrasjes se poeteve Genc Leka dhe Vilson Blloshmi

Ne nje ceromoni te vecante qe u zhvillua prane Pallatit te Kultures Librazhd   u perkujtuan me mirenjohje dhe respekt  poetet Genc Leka dhe Vislon Blloshmi ne 40 vjetorin e vrasjes se tyre nga regjimi diktarorial.

“Pavaresisht viteve qe kalojne,vepra dhe sakrifica e tyre mbetet e gjalle dhe eshte detyrimi yne per ta kujtuar me respekt dhe per t’ua bere prezent brezave qe vijne.” citoi nder te tjera  Kryetari i Bashkise Z. Gurra.

Pas ceremonise ku moren pjese familjare te poeteve, Kryetari i Bashkise, Z, Kastriot Gurra artiste, shkrimtare, te  ftuar nderi, si  dhe shume qytetare u lexuan poezi te poeteve martire, dhe u vendosen kurora me lule prane Memorialit te Deshmoreve.20031920_1815374152086047_3256060365055769281_n 20121153_1815374285419367_1760416916738165623_o 20155647_1815374482086014_8561823057315732626_n 20229069_1815374622086000_6756373492725185209_n

Partneritet Bashkepunimi me Bashkine Mezdra, Bullgari

Bashkia Mezdra, e ndodhur në Bullgari është e ngjashme me Bashkinë Librazhd, si nga territori ashtu dhe popullsia. Pas vizitës së Kryetarit të Bashkisë Mezdres në Librazhd para disa kohësh, patëm rastin të vizitonim këtë Bashki, duke u njohur me një zhvillim të jashtzakonshëm që ajo kishte marrë pas hyrjes së Bullgarisë në BE. Kryesisht vihej re ndryshimi që kishin sjellë investimet e huaja, sidomos në shtimin e numrit të punësuarve si dhe ajo çka ishte më specifike ishte investimi në trashëgiminë kulturore të kësaj zone.
Ne patëm mundësi jo vetem bisedimi, por edhe shkëmbimi i eksperiencave pozitive mes dy bashkive tona, me qellim gjetje mundësish për të aplikuar në projekte të financuara nga fondet e BE-së.
Ndjej keqardhje që një pjesë e “klasës sonë politike”, nuk e shikon integrimin në BE si busullën për zhvillimin e vendit tonë.

18424223_1773644272925702_6002451869335075143_n       18403718_1773644372925692_9173060511869040315_n       18403382_1773644322925697_1469806766439462551_n

Ne ndjekje te punimeve ne fshatin Rinas.

Fshati Rinas nuk do të jetë më një ishull. Sot bashkë me banorët e këtij fshati ishim për të parë nga afër fillimin e punimeve ne rrugen qe lidh Rinasin me fshatin Gurakuq, kaq shumë të kërkuar në vite dhe dekada.  Le te shpresojme qe sadopak jetesa per te gjithe  keta banore te lehtesohet me hapjen e rruges e cila nuk ka ezkistuar ndonjehere.  Nje premtim i mbajtur per banoret e Rinasit.

PËR MBLEDHJEN E KËSHILLIT TË BASHKISË

NJOFTIM

PËR MBLEDHJEN E KËSHILLIT TË BASHKISË

Mbështetur në Ligjin  nr. 139/2015 datë 17.12.2015 “Për vetëqeverisjen vendore”,  neni 53 pika 2 dhe pika 4, ju njoftojmë se ditën e Merkure, date 25.01.2017, ora 10:00 në sallën e mbledhjeve  te godinë së Këshillit, zhvillohet  mbledhja e Keshillit  të Bashkiak për muajin Janar 2017 me  këtë rend dite:

 1. P/Vendim “Për heqjen e mandatit te Zj. Valbona Gega”.
 2. P/Vendim “Për zëvësësimin e mandatit të këshilltarit”.
 3. P/Vendim “Per propozim për dhenien e ndihmes ekonomike per periudhen 1-31.01.2017”.
 4. P/Vendim “Mbi dhënien e pagesave për aftësinë e kufizuar për muajin Janar 2017”.
 5. P/Vendim “Mbi dhënien e ndihmës ekonomike nga fondi i kushtëzuar 6 % i muajit Dhjetor dhe që trajtohen në Janar 2017 si dhe kompesimin e enegjisë elektrike për muajin Dhjetor 2016”.
 6. P/Vendim “Për miratimin e mundësisë për plotësimin e nevojave të komunitetit dhe enteve publike me lëndë ndërtimi në raste emergjente”.
 7. P/Vendim “Për dhënie ndihmë finaciare për familjet që kanë pësuar dëme në banesat e tyre nga fatkeqësi natyrore”.
 8. P/Vendim “Për mbylljen e Klubit të Fubollit Sopoti Sh.a. si subjekt tregtar”.
 9. P/Vendim “Për miratimin e rregullores së funksionimit të Këshillit Bashkiak”
 10. P/Vendim “Për ndarjen e bursave të nxënësve që ndjekin vitin e parë në arsimin professional në vitin shkollor 2016-2017”.
 11. P/Vendim “Për ndarjen e bursave të studentëve të vitit të parë për vitin akademik 2016-2017”.
 12. P/Vendim “Për ndarjen e bursave të studentëve të vitit të parë për vitin akademik 2016-2017 nga të ardhurat e Bashkisë”.
 13. P/Vendim “Për miratimin e Buxhetit të Bashkisë për vitin 2017”.
 14. P/Vendim “Për miratimin e numrit të punonjësve të Bashkisë, Njësive Administrative, Ndërmarrjeve dhe Institucioneve vartëse”.
 15. P/Vendim për miratimin e kategorizimit të nivelit të pagave të aparatit të Bashkisë, Njësive Administrative dhe institucioneve në vartësi të saj.”
 16. Shqyrtimin e kërkesës për shqyrtimin dhe miratimin e dokumentit të plotë të Planit të Përgjithshëm vendor, Bashkia Librazhd.
 17. Të ndryshme.

Komisionet të mblidhen më datë 20.01.2017

                                                KRYETARI I KËSHILLIT BASHKIAK

                                                            Mitat BIÇAKU

Përmirëso Qytetin

http://librazhd.permiresoqytetin.al/index1.php

Qyteti yne ka nje numer te madh problemesh te cilat ne i shohim dhe i prekim cdo dite. Jemi te ndergjegjshem qe jo te gjitha jane ne vemendje apo mund te identifikohen nga institucionet perkatese. Per te zgjidhur sa me shpejt problemet dhe per te afruar qytetarin me institucionin e bashkise eshte krijuar portali “Permireso Qytetin”. Ketu cdo qytetar mund te dergoje ankesen ne menyre elektronike direkt nepermjet kompjuterit apo celularit te tij dhe te marri pergjigje sa me shpejt per problemin qe parashtron.

Qellimi i kesaj platforme online eshte qe te kontribuoje sa me shume ne zgjidhjet e problemeve qe ne kemi si qytetar dhe si komunitet, zgjidhja e te cilave nuk eshte vetem pergjegjesi e Insitucionit te bashkise por e te gjitheve Ne.
Permireso Qytetin ka si qellim te afroje sa me shume qytetarin ne vendimmarrjet e bashkise, ne zgjidhjen e problemeve te shumta. Kjo jo vetem qe ndergjegjeson qytetaret qe te jene pjese e ndryshimeve te qytetit por ben edhe institucionet me te pergjegjshem ne punen e tyre.

Kastriot Gurra – Bashkia Librazhd