Projekti ‘Food Hub’ ne ndihme te fermereve

N/Kryetari i Bashkisë Librazhd Ermir Sulollari bashkë me Ambasadoren e BE-së Znj. Christiane Hohmann inaguruan pikën e grumbullimit të prodhimeve bujqësore në Librazhd!
Ky investin i Bashkimit Europian do ti vijë në ndihmë 360 fermerëve të Librazhdit të cilët kanë tashmë një pikëtakimi🤝
Padyshim ‘Food Hub’ është një mundësi e mirë punësimi për të rinjtë! 😊

“Sfidat dhe Perspektivat e Qeverisjes Vendore”

Në trajnimin me temë: “Sfidat dhe Perspektivat e Qeverisjes Vendore”, për kryetarët e bashkive të zgjedhur për herë të parë, organizuar nga Fondacioni “Qemal Stafa” dhe “Friedrich Ebert – Stiftung”.
Roli i qeverisjes vendore në procesin e anëtarësimit në BE, forcimi i demokracisë dhe principet për një qeverisje vendore efektive ishin disa nga çështjet themelore që ezauruam.
Kontribut të çmuar në diskutimin e këtyre temave dhanë,Damian Gjiknuri,Sekretari i Pergjithshem i Partise Socialiste,Stine Kappler, Drejtoreshë e zyrës së Tiranës e “Fondaconit Friedrich Ebert-Stiftung” dhe z. Carsten Sieling, nga SPD-ja gjermane, ish kryetar i bashkisë së Bremen-it dhe ish – deputet i Bundestagut..

Shebeniku 15 – vjet Park Kombëtar.

Fushe Studen  pjese e parkut te Shebenikut, një prej pasurive natyrore të Bashkise Librazhd  që mbrohet nga UNESCO, 15 vite më parë u shpall Park Kombëtar.
Atmosferës festive iu bashkua kryetari i bashkisë Librazhd, Z.  Mariglen Disha dhe banorë nga zonat përreth që servirën gatimet e tyre tradicionale  si dhe  të apasionuarit pas kanoes   ushtruan këtë sport ujor kaq fantastik

Takimi me Emergjencat Civile

Kryetar i Bashkise z. Mariglen Disha zhvilloi  një takim me emergjencat civile, ku u diskutuan shumë prej temave që përfshihen në sezonin e verës.
• Një pikë mjaft me rëndësi është edhe mbrojta e pyjeve nga zjarret!
• Parandilimi i tyre mbetet me rëndësi për Bashkinë pasi vijojmë të mbrojmë sipërfaqen e pyjeve në Librazhd.
• Bashkëpunimi me nen Prefektin z.Josif Laska dhe shefin e Komisariatit te Policisë së Librazhdit z.Sali Skura vijon për të marre te gjtiha masat e nevojshme per parandalimin dhe mbrojtjen e pyjeve nga zjarret, gjithashtu duke marre masa qe  gjithë personat pergjegjes per  zjarrvëniet e qëllimshme te vihen para drejtësisë.