Shebeniku 15 – vjet Park Kombëtar.

Fushe Studen  pjese e parkut te Shebenikut, një prej pasurive natyrore të Bashkise Librazhd  që mbrohet nga UNESCO, 15 vite më parë u shpall Park Kombëtar.
Atmosferës festive iu bashkua kryetari i bashkisë Librazhd, Z.  Mariglen Disha dhe banorë nga zonat përreth që servirën gatimet e tyre tradicionale  si dhe  të apasionuarit pas kanoes   ushtruan këtë sport ujor kaq fantastik

Takimi me Emergjencat Civile

Kryetar i Bashkise z. Mariglen Disha zhvilloi  një takim me emergjencat civile, ku u diskutuan shumë prej temave që përfshihen në sezonin e verës.
• Një pikë mjaft me rëndësi është edhe mbrojta e pyjeve nga zjarret!
• Parandilimi i tyre mbetet me rëndësi për Bashkinë pasi vijojmë të mbrojmë sipërfaqen e pyjeve në Librazhd.
• Bashkëpunimi me nen Prefektin z.Josif Laska dhe shefin e Komisariatit te Policisë së Librazhdit z.Sali Skura vijon për të marre te gjtiha masat e nevojshme per parandalimin dhe mbrojtjen e pyjeve nga zjarret, gjithashtu duke marre masa qe  gjithë personat pergjegjes per  zjarrvëniet e qëllimshme te vihen para drejtësisë.